Thursday, February 18, 2010

Cam Pompuan Lak Rasenye.

Camne perasaan pompuan e bile setiap kali nak timbang berat? Takut nak terime kenyataan? Mesin tu rosak, sebab berat korang tak sepatutnye camtu? Kalau mesin tu rosak takleh cakap ape a... Kalau tak? Haha. Terime a kenyataan. Korang da gemuk. Atau makin kurus. Atau dalam kes aku, apsal tak naek2 walau makan cam singa puasa sebulan.

Lebih kurang same a aku rase keadaan di atas bilamana aku nak amek result aku petang tad. Datang dengan muke slamber, chewing gum dalam mulut, nak mintak result. Tengok tutor aku ade berlari, tapi pas amek result, tak sabar nak lari dari bilik kecik berhawa dingin tu. Pergh! MEmang tak dijangka langsung. Jatuh bergolek2, bukan stakat jatuh ditimpa tangga, ni jatuh ditimpa tangga ngan orang2 skali. Aku rase cam toreh muke ni memang tak berdarah kowt time tengok result tu. Senyap seminit, dengan tutor aku pon memahami kejatuhan mendadak aku tu.

Lepas tu aku blah, ye a nak tunggu ape. Tunggu kat luar a tengok result member. Agak senang ati bile smuenye lebih kurang. Haha weh aku tak doakan korang jatuh, aku cume rase kurang sket tekanan bile semuenye camtu. Hisap rokok lagi, down to earth.

Balik umah pikir panjang. Muhasabah a kunun. Rejuvenasi a konon. Siap pikir modal nak letak dalam blog. haha. Perlu ke aku satu sesi muhasabah untuk menjadikan diri aku ni lebih baek dari sem lepas - untuk score lagi tinggi? Aku rase tak cukup. Aku kene ade satu sesi merenung perkara2 sengal yang aku buat dulu. Bukan ape, mane taw boleh diimprovekan menjadi satu sumber inspirasi - tapi duit terbang. Cucuk lagi. Pegi TESCO lagi.

Result da camtu kowt, ape boleh buat? Awek kate lupekan. Forget the past, temporarily. Mak kate nak buat cemane. Strive better for this new sem. Member kate jom lepak minum. Aku on!!


p/s : tido sepanjang hari untuk ilangkan stress, hasilnya = insomnia skang dan post ini.

7 comments:

  1. aku pon insomniaa!

    hah.aku baru prasan ko ade dlam list mmber kat fb aku
    haha nway..slamat kenal beb.
    lek r...kalw gagal skali,2 kali ke 3 kali..bkan sume mende gagal..
    at least ko ade bakat laen..org laen xde..
    contonh kalw ko terer maen futsal..ade org laki tu kaki kude..ehh kaki bangkuu..

    kalw ko terer melukis..aku ni haa tgn xbedung..haram xreti dow..

    chill! improve our self better.
    practise make perfect woo hahah

    ReplyDelete
  2. sangap futsal a plak..
    haha
    eh aku terer kot melukis dl
    cume skang je x aktif
    n rasenye aku boleh wat duit ngan melukis ni, cume tak reti salurannye..

    tolong2..

    ReplyDelete
  3. aah aku pon x pasan ko member fb aku
    tu a men add je - haha
    thanx!

    ReplyDelete
  4. berat 61?
    peh.asl kau lagi ringan dari aku ekh?
    haha.serius

    weh weh
    result teruk ekh?haha
    perkara biasa lah tu.
    cuba lagi.semoga akan berjaya yauw
    ;)

    ReplyDelete
  5. berat ko bape?
    reveal sket haha

    yauw2 tu aku ingt bapuk mane tah komen.
    haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails