Wednesday, February 24, 2010

Cermin dan Double-Sided Tape.

Semue bende nampak seswai untuk dijadikan contoh untuk mengandaikan sesuatu.
Macam cermin dan double-sided tape.
Kenape?

Kerana item2 di atas mampu membuatkan aku berzikir pada-Nya.
Kerana item2 tersebut membuatkan aku sedar aku insan tipikal yang tak mampu nak puaskan hati smue orang.
Kekadang kite berusaha untuk membuatkan keadaan jadi lebih baek, tapi hakikatnya untuk sesetengah orang sahaja.

Sangat2 susah sebenarnya untuk puaskan hati smue orang! Maybe the toughest challenge we will face for the rest of our life! Tu dia..

Kerana tu aku cakap aku ni umpama cermin, hanya ada satu side, tapi da cukup untuk layan satu@sesetengah pihak sahaja.
Aku bukannya macam double-sided tape, boleh pakai untuk due2 bahagian, ya walaupun due tapi anggaplah macam smue. Kate DOUBLE-sided tape.



Jadi lah marker permanent. Terus lekat di hati. Bukannya stappler, seems strong but temporary only.

p/s : Entry lepas semayang subuh ni buat aku rase cam tengah bagi kuliah subuh lak. Amin.

2 comments:

  1. alhmdulilah. pendek sgt kuliah ni..
    tmbh sket lg bro...heheh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails